desk467
Posts: 4
Joined: Sat Oct 15, 2016 1:47 pm

Error when trying to use Android Studio

Tue May 16, 2017 7:18 pm

Hi everyone,
I installed Android Studio via Software Center and I tried to create an AVD with it, but I got this error:

Code: Select all

21
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast
X Error of failed request:  GLXBadContext
  Major opcode of failed request:  155 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  6 (X_GLXIsDirect)
  Serial number of failed request:  55
  Current serial number in output stream:  54
emulator: WARNING: encryption is off
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)
  Major opcode of failed request:  155 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  24 (X_GLXCreateNewContext)
  Value in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  39
  Current serial number in output stream:  40
QObject::~QObject: Timers cannot be stopped from another thread
Segmentation Fault
Any idea of how I handle this error ?

sunnyflunk
Development Team
Posts: 2969
Joined: Sun Mar 13, 2016 11:35 pm

Re: Error when trying to use Android Studio

Wed May 17, 2017 1:48 am

desk467 wrote:
Tue May 16, 2017 7:18 pm
Hi everyone,
I installed Android Studio via Software Center and I tried to create an AVD with it, but I got this error:

Code: Select all

21
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast
X Error of failed request:  GLXBadContext
  Major opcode of failed request:  155 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  6 (X_GLXIsDirect)
  Serial number of failed request:  55
  Current serial number in output stream:  54
emulator: WARNING: encryption is off
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)
  Major opcode of failed request:  155 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  24 (X_GLXCreateNewContext)
  Value in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  39
  Current serial number in output stream:  40
QObject::~QObject: Timers cannot be stopped from another thread
Segmentation Fault
Any idea of how I handle this error ?
I believe it's 32-bit so try installing mesalib-32bit

JMSarDev
Posts: 1
Joined: Tue May 23, 2017 9:09 am

Re: Error when trying to use Android Studio

Tue May 23, 2017 9:13 am

desk467 wrote:
Tue May 16, 2017 7:18 pm
Hi everyone,
I installed Android Studio via Software Center and I tried to create an AVD with it, but I got this error:

Code: Select all

21
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast
X Error of failed request:  GLXBadContext
  Major opcode of failed request:  155 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  6 (X_GLXIsDirect)
  Serial number of failed request:  55
  Current serial number in output stream:  54
emulator: WARNING: encryption is off
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: i965_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: i965
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)
  Major opcode of failed request:  155 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  24 (X_GLXCreateNewContext)
  Value in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  39
  Current serial number in output stream:  40
QObject::~QObject: Timers cannot be stopped from another thread
Segmentation Fault
Any idea of how I handle this error ?
There are always problems in most distros, and it's because of the libraries.

Go to "(Your Android SDK DIr)/platform-tools/lib64" and remove or rename libstdc++.so.6 so Android Studio uses the system libraries.

This seems to be fixed in the Android Studio 3.0 canary build.

cpalosrejano
Posts: 1
Joined: Mon Nov 06, 2017 7:49 pm

Re: Error when trying to use Android Studio

Tue Nov 07, 2017 5:16 pm

I hope this can be useful in the future.

I removed folder called "libstdc++" from next directory: "[your sdk folder]/emulator/lib64". See screenshot below:
Captura de pantalla de 2017-11-07 17-06-11.jpg
Android emulator working fine :)
Captura de pantalla de 2017-11-07 17-06-11.jpg (106.14 KiB) Viewed 819 times

I moved this folder to desktop, restart Android Studio, and... emulator worked fine!

BTW: Im using Android Studio 3.0

nehil1984
Posts: 1
Joined: Wed Nov 08, 2017 12:04 am

Re: Error when trying to use Android Studio

Wed Nov 08, 2017 12:11 am

Hi,
thank you for the Information about libstdc+ . I was trying it for few hours to get run. And your tip worked perfectly

Return to “Tutorials”