shorty_06
Posts: 19
Joined: Sat Dec 03, 2016 9:31 pm

Option to only show tasks from current workspace in task switcher?

Sun Dec 18, 2016 8:36 pm

I frequently use multiple workspaces, usually one for working and another for procrastinating, meaning I often have the same program open on multiple workspaces (multiple terminal and firefox instances for example).

At present, the task list shows tasks open on all workspaces with no way to distinguish which programs are actually on the current workspace. This means I frequently click the wrong instance of a program and get switched to my other workspace.

I would like it if there was an option to either hide all tasks that are not on the current workspace, or a way to clearly mark them as belonging to another workspace (perhaps by greying out their icons).

ThanosFish
Posts: 6
Joined: Wed Dec 14, 2016 10:26 pm
Location: Greece
Contact: Twitter

Re: Option to only show tasks from current workspace in task switcher?

Tue Dec 20, 2016 2:36 pm

Yeap I second that suggestion. Plus am i forced to have 4 workspaces? What if I wanted less or more? Can I change that?

sunnyflunk
Development Team
Posts: 2922
Joined: Sun Mar 13, 2016 11:35 pm

Re: Option to only show tasks from current workspace in task switcher?

Thu Jan 05, 2017 10:29 am

ThanosFish wrote:
Tue Dec 20, 2016 2:36 pm
Yeap I second that suggestion. Plus am i forced to have 4 workspaces? What if I wanted less or more? Can I change that?
gnome-tweak-tool will allow you to set the number of workspaces you prefer.

jenm1
Posts: 1
Joined: Mon Jan 09, 2017 7:18 pm

Re: Option to only show tasks from current workspace in task switcher?

Mon Jan 09, 2017 7:22 pm

Came here looking for advice on this, so would like to see this feature. One of my few niggles with Solus since I've switched to it

devxpy
Posts: 3
Joined: Sun Apr 22, 2018 2:05 am

Re: Option to only show tasks from current workspace in task switcher?

Tue Apr 24, 2018 11:00 am

jenm1 wrote:
Mon Jan 09, 2017 7:22 pm
Came here looking for advice on this, so would like to see this feature. One of my few niggles with Solus since I've switched to it
Yup this is a wierd design choice, One needs workspaces to manage windows.

If you're able to see all windows always, what's the point?

rtyb
Posts: 33
Joined: Thu Apr 26, 2018 7:37 am
Location: Central America

Re: Option to only show tasks from current workspace in task switcher?

Sat May 05, 2018 1:53 am

Totally seconded, let's hope the devs pick it up. Let us also not forget that, whatever they include for future releases has to, besides being an improvement, also make sense to the widest user base possible (even if that may include sometimes ignoring some of the things we say). Lest we forget, it is in our interests for Solus to grow and have more and more people using it.


Personally, I'd choose lightness over jam-packing it with niche-features. Not saying they are, but you get the point.
Win10 64-bit
Solus 3 64-bit

WonderingDane
Posts: 67
Joined: Wed Sep 02, 2015 4:02 pm
Location: Denmark
Contact: Website

Re: Option to only show tasks from current workspace in task switcher?

Sat May 05, 2018 2:09 am

rtyb wrote:
Sat May 05, 2018 1:53 am
Totally seconded, let's hope the devs pick it up. Let us also not forget that, whatever they include for future releases has to, besides being an improvement, also make sense to the widest user base possible (even if that may include sometimes ignoring some of the things we say). Lest we forget, it is in our interests for Solus to grow and have more and more people using it.


Personally, I'd choose lightness over jam-packing it with niche-features. Not saying they are, but you get the point.
Image
Image

rtyb
Posts: 33
Joined: Thu Apr 26, 2018 7:37 am
Location: Central America

Re: Option to only show tasks from current workspace in task switcher?

Sat May 05, 2018 2:20 am

WonderingDane wrote:
Sat May 05, 2018 2:09 am
rtyb wrote:
Sat May 05, 2018 1:53 am
Totally seconded, let's hope the devs pick it up. Let us also not forget that, whatever they include for future releases has to, besides being an improvement, also make sense to the widest user base possible (even if that may include sometimes ignoring some of the things we say). Lest we forget, it is in our interests for Solus to grow and have more and more people using it.


Personally, I'd choose lightness over jam-packing it with niche-features. Not saying they are, but you get the point.
Image
Is this the future? I have no such settings. :geek:
Win10 64-bit
Solus 3 64-bit

WonderingDane
Posts: 67
Joined: Wed Sep 02, 2015 4:02 pm
Location: Denmark
Contact: Website

Re: Option to only show tasks from current workspace in task switcher?

Sat May 05, 2018 3:38 am

rtyb wrote:
Sat May 05, 2018 2:20 am

Is this the future? I have no such settings. :geek:
When did you last check for updates?
Image

rtyb
Posts: 33
Joined: Thu Apr 26, 2018 7:37 am
Location: Central America

Re: Option to only show tasks from current workspace in task switcher?

Sat May 05, 2018 6:48 am

WonderingDane wrote:
Sat May 05, 2018 3:38 am
rtyb wrote:
Sat May 05, 2018 2:20 am

Is this the future? I have no such settings. :geek:
When did you last check for updates?
Ah yes, I have it now. Sorry and thanks!
Win10 64-bit
Solus 3 64-bit

Return to “Ideas”