jmayniac
Posts: 4
Joined: Fri Dec 30, 2016 4:33 pm

Failed to initialize nvidia module

Tue Jan 30, 2018 4:27 am

I have an Optimus laptop and I frequently add/remove the nvidia-glx-driver-current to enable/disable the Nvidia 960m chip in my laptop. I updated today and I installed nvidia-glx-driver-current and it worked fine. I didn't need it anymore, so I uninstalled it. Later today, I tried to install again, but I just get the blinking black cursor screen. I see there is a new 00-ldm.conf file in /etc/X11/xorg.conf.d but not the /etc/X11/xorg.conf file. I assume this is by design. Besides updating today, I have made no other changes.

Xorg.0.log

https://pastebin.com/AtsZ387F

User avatar
andiskufi
Posts: 37
Joined: Wed Apr 19, 2017 10:10 pm

Re: Failed to initialize nvidia module

Tue Jan 30, 2018 8:36 am

I have the same issue. Whenever I install the nvidia drivers I get the black screen. Anything changed and I can no longer use my nvidia card?

bayo
Posts: 32
Joined: Mon Dec 11, 2017 2:38 pm

Re: Failed to initialize nvidia module

Thu Feb 01, 2018 10:39 pm

Same on Plasma fresh install - and after nvidia-glx-driver i get black screen too.
On Budgie works fine - but haven't try to remove the driver and install it back.

Code: Select all

Laptop System: MSI GP72 2QE
UEFI [Legacy]
Quad core Intel Core i7-5700HQ
Graphics:  Card-1: Intel HD Graphics 5600
Card-2: NVIDIA GM107M [GeForce GTX 950M]
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 5600 (Broadwell GT2)

User avatar
kyrios
Posts: 1859
Joined: Thu Sep 22, 2016 4:20 pm

Re: Failed to initialize nvidia module

Fri Feb 02, 2018 3:09 am

bayo wrote:
Thu Feb 01, 2018 10:39 pm
Same on Plasma fresh install - and after nvidia-glx-driver i get black screen too.
On Budgie works fine - but haven't try to remove the driver and install it back.
https://dev.solus-project.com/T5701#103215

bayo
Posts: 32
Joined: Mon Dec 11, 2017 2:38 pm

Re: Failed to initialize nvidia module

Fri Feb 02, 2018 5:54 am

kyrios wrote:
Fri Feb 02, 2018 3:09 am
bayo wrote:
Thu Feb 01, 2018 10:39 pm
Same on Plasma fresh install - and after nvidia-glx-driver i get black screen too.
On Budgie works fine - but haven't try to remove the driver and install it back.
https://dev.solus-project.com/T5701#103215
I guess i have to wait for a new ISO then or for an update...

Thanks!

Code: Select all

Laptop System: MSI GP72 2QE
UEFI [Legacy]
Quad core Intel Core i7-5700HQ
Graphics:  Card-1: Intel HD Graphics 5600
Card-2: NVIDIA GM107M [GeForce GTX 950M]
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 5600 (Broadwell GT2)

Return to “Hardware”